10 Μαΐ 2017

Το δικό μου Rosebud!

Τώρα που μεγάλωσα, πολύ κιόλας, η παιδική μου ηλικία θυμίζει μακρινή ανάμνηση. Συχνά πυκνά όμως κάνω μια μικρή βουτιά σε πράγματα που απολάμβανα, που μου άρεσαν, σε αντικείμενα που, και ας ήταν μέτρια, ήταν δικά μου και τα αγαπούσα.

Ακούστε τώρα εδώ σύμπτωση, βλέποντας τις ταινίες του Βέγγου, σε μία είχε ποδηλατάδικο και σε κάποια σκηνή, πίσω στο background, βλέπω κρεμασμένο στον τοίχο το παιδικό μου ποδήλατο!!! Το velamos μου! Το αναγνώρισα άμεσα.

Έτσι σε δευτερόλεπτα, χαμένες μνήμες επέστρεψαν, η μία ανάμνηση έφερε την άλλη...

Θυμάμαι να τρέχω με ματωμένους αστραγάλους (από την αλυσίδα του ποδηλάτου) στο χωριό, να κυνηγάω και να με κυνηγάν αόρατοι εχθροί, θυμήθηκα ότι του είχα και όνομα! Narval!

Τρέχα Narval, μείναμε τελευταίοι, πάμε να τους περάσουμε! Αλλά γιατί το έλεγα αυτό; θυμήθηκα ότι διάβαζα ένα Γαλλικό κόμικ της εποχής, πάντα το θυμόμουν όταν αναπολούσα εκείνα τα χρόνια, είχε κλειδώσει μέσα μου ότι ήταν Τεν Τεν, έτσι πήγα και αναζήτησα στο google εν έτει 2017 το ποδήλατο και το περιοδικό του 1985 και ιδού τα ευρήματα!!!Το ποδήλατο μέν θεωρείται κλασικό, μοστράρει σε πολλές ιστοσελίδες και καμάρωσα!

ΑΛΛΑ!!!!

Το περιοδικό δεν ήταν Τεν Τεν, αλλά ένα Γαλλικό παρόμοιο, Tif & Tondu!!! Σκάβοντας ακόμα περισσότερο, βρήκα σε pdf όλη την συλλογή (και τα 25 τεμάχια), βρήκα το ακριβές περιοδικό και με υπερηφάνεια το παρουσιάζω....

Μάλιστα το Narval 135 υπάρχει και σε φιγούρα! Ωραίο quest δεν θα ήταν να έβρισκα σε φυσικό αντίτυπο και το περιοδικό αλλά και την φιγούρα;