4 Σεπ 2007

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Επιστρέψαμε, ξεκούραστοι αλλά ζοχαδιασμένοι με όλες τις μαλακίες που συμβαίνουν στην χώρα μας... ο "πρωθυπουργός" εξήγγειλε εκλογές, η χώρα κάηκε και εμείς λείπαμε για να κάνουμε τα σχολιά μας... και τώρα που γύρισα θα κάνετε λίγη υπομονή για τα σχολιά μου. Τα φυλάω για το βράδυ των εκλογών. Για να δούμε όλοι οι "συνανθρωποι" μας που κάηκαν που θρήνησαν, που κράτησαν ενός λεπτού σιγή σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, που έβαλαν λεφτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω των πυρκαγιών, που στήριξαν και πόνεσαν τους πυρόπληκτους, που είδαν την Ολυμπία στις φλόγες, που είδαν ξάφνου ο ηλιόλουστος ουρανός να σκοτεινιάζει λόγω του καπνού από τις φλόγες, που είδαν υπουργούς να μετριάζουν τον όλεθρο, που είδαν υποψήφιους βουλευτές και αντιπολίτευση να παρακαλούν για ψήφο με φόντο τα αποκαίδια, που οργίστηκαν και έκλαψαν, όλοι αυτοί τι θα ψηφίσουν; κατά πόσον ξέρουν που θα καταλήξει το λευκό και το άκυρο, ποιούς θα επιλέξουν να κυβερνήσουν τη χώρα για την επόμενη 4ετία. Τότε θα γράψω τη γνώμη μου.



Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα σας δείξω δύο "συνανθρώπους" μας που αποθανάτισα κατά την επιστροφή μου στην πόλη. Μέσα σε νεότευκτο πλοίο, α' θέση, με υπερπολυτελή αριθμημένα δερμάτινα καθίσματα κοιτάξτε πως αναπαύονται..... αυτοί σε λίγες μέρες μαζί με εμένα και εσάς θα αποφασίσουν για το καλό του τόπου... και ρωτώ εδώ αυτοί δεν ξέρουν το συμφέρον του σωματός τους και να σεβαστούν τον εαυτό τους και θα νοιαστούν για το καλό του τόπου; ήμαρτον! γύφτοι!
Η "κυρία" που βλέπετε προτίμησε αντί τις ανέσεις της πολυθρονάρας, το πάτωμα και αντί του δέρματος, τις πλαστικές σακούλες και το πάτωμα... πως να περιμένεις από κάτι τέτοιους το οτιδήποτε θετικό; αμ ο συντροφός της; έβγαλε τα παπούτσια του και βρώμισε όλη η α' θέση... αυτός μου φαίνεται πιό ικανός να χέσει πίσω από το παραβάν παρά να ψηφίσει...